#ContactForm1 { display: none ! important; }
1914-2014 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Blogger news

...

...

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ακραίος μέσος-Εξτρέμ-Πλάγιος επιθετικός...

•ΤΑΧΥΤΗΤΑ
•ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ
•ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΦΑΝΤΑΣΙΑ
•ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
•ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΦΑΣΗ
•ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ
•ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
•ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΕΝΤΡΕΣ
•ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ακραίοι μέσοι (RM/LM)

Είναι συνήθως οι ποδοσφαιριστές με την καλύτερη τεχνική κατάρτιση. Άψογη τεχνική, πολύ καλή φυσική κατάσταση και ποδοσφαιρικό θράσος είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι ακραίοι κεντρικοί. Στηρίζουν πολύ την ομάδα αμυντικά, καθώς αμύνονται τόσο όταν αμύνονται οι κεντρικοί, όσο και όταν αμύνονται οι ακραίοι αμυντικοί, τους οποίους και στηρίζουν. Το αδιάκοπο τρέξιμο στην πλευρά για την κάλυψη της θέσης είναι ο λόγος που συνήθως έχουν την περισσότερη κόπωση, σε σχέση με τους άλλους ποδοσφαιριστές.

Εξτρέμ-Πλάγιος επιθετικός (RW/LW)


  Ο εξτρέμ είναι ένας ακραίος μέσος που τοποθετείται στις πτέρυγες του κέντρου του γηπέδου.Όπως όλοι οι επιθετικογενείς παίχτες πρέπει να είναι σε θέση να διαβάζουν τις πάσες των μέσων που είναι ικανές να δημιουργήσουν ευκαιρίες για την επίτευξη γκολ.Δε διαφέρει από τη θέση του Ακραίου μέσου (LM/RM). Η διαφορά είναι ότι έχει περισσότερη ευθύνη στην επιθετική λειτουργία μιας ομάδας.
  Είναι οι ποδοσφαιριστές που μαζί με τον επιθετικό θα πιέσουν από νωρίς τον αντίπαλο και θα ανεβάσουν την υπόλοιπη ομάδα. Κρατώντας τη θέση τους αναγκάζουν τον αντίπαλό αμυντικό να μην ανέβει, και έτσι ποτέ δε θα αποκτήσει η αντίπαλη ομάδα υπεραριθμία στην επίθεση.Παραδοσιακά, οι δεξιόποδες παίχτες παίζουν στη δεξιά πτέρυγα και οι αριστερόποδες στην αριστερή, λόγω οικειότητας και άνεσης. Ωστόσο, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι προπονητές συνήθως απαιτούν από τους ακραίους μέσους να είναι ικανοί να παίζουν και στις δύο πτέρυγες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε να μπορεί να γίνει μια γρήγορα αλλαγή τακτικής.

  Ένας πλάγιος επιθετικός αγωνίζεται στο χώρος της επίθεσης από τις πτέρυγες. Μερικές φορές κατατάσσονται ως μέρος του κέντρου. Υπάρχει δεξιός και αριστερός πλάγιος επιθετικός. Αν και οι πλάγιοι επιθετικοί είναι συνηθισμένοι στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν πολλές πετυχημένες ομάδες που αγωνίζονται χωρίς αυτούς.



Blog construction

Blog construction

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.